Kokią paramą galima gauti verslo pradžiai?

Tikėtina, kad 2020 metais išliks panašios tendencijos Lietuvoje, kaip ir praėjusiais – skatinti smulkaus ir vidutinio verslo atsiradimą bei vystymą. Kokios pagalbos gali tikėti naujos įmonės?

Verslo konsultacijos

Kiekvienas, norintis pradėti savarankišką veiklą, gali gauti nemokamą konsultavimą. VŠĮ „Versli Lietuva“ atstovai darbuojasi visoje Lietuvoje ir konsultuoja įvairiais klausimais:

– Kaip įkurti įmonę, kokią formą pasirinkti?

– Kaip sudaryti planą?

– Kokius mokesčius teks mokėti?

– Kokios finansavimo galimybės?

– Kokie reikalavimai kiekvienai verslo sričiai?

Konsultacija su patyrusiai specialistais gali padėti atsakyti į daugelį klausimų – nuo ko pradėti, ar reikalinga verslo paskola, kaip plėtoti idėją.

Verslo finansavimas

Atsakant į klausimą ar reikalinga verslo paskola, galima pasidomėti įvairiomis finansavimo galimybėmis. Lietuvoje jau senokai veikia rizikos kapitalo fondai. Norint pretenduoti į paramą iš jų, reikia gerai apgalvoti savo verslo planą ir paruošti solidų pristatymą. Jame turėtų būti aiškiai išskirta, kokią naudą atneš verslas, kokias problemas jis išspręs. Juo jis yra unikalus? Kokios priemonės bus naudojamos idėjos įgyvendinimui ir kiek jos kainuos. Kokios pajamos yra numatomos? Norint gauti finansavimą iš rizikos kapitalo fondų, verslo idėja turėtų ne tik sužavėti, bet ir būti globali.

Minios finansavimas

Šiuo metu yra nemažai platformų internete, kuriose žmonės pristato savo idėją ar produktą ir įvardina, kokia suma reikalinga projektui įgyvendinti. Paremti gali kiekvienas, kuris susižavi projektu. Dažnai žmonės, finansuodami idėjos autorių, sumoka už būsimą produktą, kurį gauna vėliau. Toks finansavimas užtrunka – reikia parengti vaizdo įrašą, o paskui laukti, kol „sukris“ norima suma.

Verslo paskola

Vienas iš greičiausių būdų gauti pinigų verslo pradžiai – verslo paskola iš finansų įmonių. Dažniausiai nedidelė suma pinigų gali būti pervesta tiesiog dienos bėgyje. Nereikia prezentacijų, vaizdo įrašų, gausybės dokumentų. Paprastai užtenka asmens teigiamos kredito istorijos. Tokia verslo paskola turi keletą privalumų. Jai gauti ilgai neužtrunkama. Net ir ką tik įsteigus įmonę, galima gauti finansavimą iki 20 000 eurų. Tiesa, greiti pinigai nereiškia greitą praturtėjimą. Jie turi būti atsakingai investuoti, kad atneštų didesnę grąžą.

1162
Ačiū!
Klaida!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *